Skip to main content

Αρχική    Περιγραφή του έργου    Συντελεστές       

Ψηφιακά Ίχνη

Λίστα αντικειμένων

Αντικείμενα

Λεπτομερής Αναζήτηση
 • #Greece200years

  Twitter hashtag
 • #Επανάσταση1821

  Το hashtag #Επανάσταση1821 κυριάρχησε στον κόσμο του Twitter τον Μάρτιο του 2021 κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Το μεγαλύτερο μέρος των αναρτήσεων αναφέρεται στο γεγονός των εορτασμών με έναν περιπαικτικό χαρακτήρα για τα πολιτικά πρόσωπα ή αφορά εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα την 25η Μαρτίου 2021. Γίνεται, επίσης, ιδιαίτερη αναφορά στην ελληνική σημαία, η οποία χαρακτηρίζεται από αρκετούς ως σημάδι εθνικισμού στον 21ο αιώνα. Οι εικόνες που συνοδεύουν τα κείμενα είτε καυτηριάζουν την επέτειο είτε δείχνουν ελληνικές σημαίες και αποτυπώσεις ελληνικών σημαιών σε κτήρια ανά τον κόσμο λόγω των εορτασμών.
 • #Greece2021

  Το hashtag #Greece1821 κυριάρχησε τον Μάρτιο του 2021 στο Twitter λόγω του εορτασμού των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Οι χρήστες του διαδικτύου παρουσιάζουν με ικανοποίηση και έντονη χαρά τον εορτασμό των 200 χρόνων που πραγματοποιείται σε όλο τον κόσμο. Η γαλανόλευκη σημαία κυριαρχεί στις αναρτήσεις τους: παρουσιάζουν κτήρια ανά τον κόσμο με την ελληνική σημαία ή εικόνες με τη σημαία και ιστορικά πρόσωπα. Επίσης, καταγράφουν ιστορικές πληροφορίες για πρόσωπα και γεγονότα από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης και δείχνουν τον ενθουσιασμό τους από την κινητοποίηση των Ελλήνων ανά τον κόσμο.
 • #Αϊτή

  Το hashtag #Αϊτή κυριάρχησε στο Twitter τον Μάρτιο του 2021 κατά τη διάρκεια των εορτασμών των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. Οι χρήστες του Twitter εξέφρασαν την απογοήτευσή τους από την ελληνική κυβέρνηση, η οποία δεν προσκάλεσε εκπροσώπους από την Αϊτή στους επίσημους εορτασμούς. Οι χρήστες κάνουν αναφορά στην αναγνώριση από την Αϊτή του δικαιώματος των Ελλήνων για αυτοδιάθεση και δημιουργία ανεξάρτητου κράτους καθώς και την αποστολή ανδρών αλλά και χρημάτων υπέρ του αγώνα. Οι χρήστες αναδεικνύουν κείμενα και εικόνες που αφορούν την Αϊτή για να δείξουν πόσο άστοχη ήταν η κίνηση της κυβέρνησης που δεν κάλεσε αντιπροσωπεία στους εορτασμούς. Τέλος, γίνεται αναφορά και στον ηγέτη της Αϊτής Jean-Pierre Boyer και τον αποφασιστικό του ρόλο για την αναγνώριση της Ελληνικής Επανάστασης.
 • Αντιδράσεις για την ανάρτηση του προφίλ "Γιάννης Κωνσταντάτος Δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρουπολης", 01/03/2021, 21:06

  Τα σχόλια της ανάρτησης είναι σε μεγάλο βαθμό θετικά, παρότι εντοπίζονται και αρνητικές αντιδράσεις. Οι σχολιασμοί αφορούν στην τοποθέτηση του δημάρχου για την καταστροφή του γκράφιτι του Εύρυτου σε τοίχο του δήμου Αργυρούπολης-Ελληνικού, όπου οι δράστες ειρωνικά αποκαλούνται «μίζερη μειοψηφία», «νενέκοι» και «δημοκράτες», συγκρίνονται με Οθωμανούς καταστροφείς χριστιανικών ναών και επισημαίνουν ότι η ζημιά θα αποκατασταθεί. Ανάλογα με τη θεωρούμενη ιδεολογική τους τοποθέτηση, οι δράστες κατηγοριοποιούνται ως άγνωστοι, αναρχικοί, αριστεροί, κομμουνιστές ή υποστηρικτές του Σύριζα. Λαμβάνουν πλήθος διαφορετικών μειωτικών χαρακτηρισμών: άθεοι-αλλόθρησκοι, αμόρφωτοι-απολίτιστοι-χωρίς παιδεία-βάνδαλοι, νοητικά πάσχοντες και φασίστες. Σε κάθε περίπτωση, αποκαλούνται ανθέλληνες, εθνομηδενιστές και απάτριδες.
 • Αντιδράσεις για την ανάρτηση του προφίλ "newsbomb.gr", 2/3/2021, 02:40

  Η ανάρτηση αναφέρεται στη αναδημοσίευση άρθρου που σχετίζεται με τη «βεβήλωση» του έργου του Εύρυτου στο δήμο Αργυρούπολης-Ελληνικού και παραθέτει τις δηλώσει του δημάρχου. Η ανάρτηση δέχεται μεικτή προς θετική ανταπόκριση. Οι περισσότεροι χρήστες προσβάλουν (με μερικές περιστάσεις ομοφοβικής γλώσσας) και ειρωνεύονται τους δράστες, τους οποίους θεωρούν «εθνομηδενιστές», ξένους/πρόσφυγες-πολιτικούς πράκτορες/Τούρκους ή αναρχικούς/αριστερούς. Οι τελευταίοι ειδικά θεωρούνται απάτριδες, χωρίς αξίες ή παιδεία, και θρασείς λόγω της ιστορικής ανοχής που τους έχει δείξει το κράτος (μερικοί χρήστες τους αποκαλούν «άπλυτους», τους χαρακτηρίζουν φασίστες και επαναλαμβάνουν αστεία με υποθετικό γκράφιτι υπέρ του Δ. Κουφοντίνα). Πέρα από αυτό, κάποιοι χρήστες θεωρούν το περιστατικό αποτροπιαστικό, ενδεικτικό «κατάντιας» της ελληνικής κοινωνίας και ένδειξη παρακμής. Μερικοί εστιάζουν ειδικά στην απαξίωση/φθόνο των πρωταγωνιστών της Επανάστασης από τους δράστες. Λιγότεροι απαιτούν τη βίαιη τιμωρία τους/έξοδό τους από χώρα, με μερικές επαναλήψεις της φράσης «φωτιά και τσεκούρι». Τρεις διαφωνίες παρατηρούνται στα σχόλια: μια επίθεση στο ποιόν των δεξιών πολιτικών που καταλήγει σε ανταλλαγές προσβολών∙ μια ερώτηση για την (μη ελληνική) ταυτότητα των δραστών, που καταλήγει είτε σε ειρωνείες είτε σε επικλήσεις στην λογική (η ταυτότητα των δραστών θεωρείται αυτονόητη)∙ και δύο συζητήσεις για τον χαρακτηρισμό του Εύρυτου ως νεοναζί –το επιχείρημα υπεράσπισής του θεωρεί τους καταστροφείς ως πραγματικούς φασίστες.
 • Αντιδράσεις για την ανάρτηση του προφίλ "ELgr", 2/3/2021, 11:30

  Τα σχόλια της ανάρτησης (αναπαραγωγή άρθρου για την καταστροφή του έργου του Εύρυτου στο δήμο Αργυρούπολης-Ελληνικού, που περιγράφεται ως «βεβήλωση» και αποδίδεται σε «ανθέλληνες») επικρίνουν το άρθρο. Οι χρήστες (πέρα από αυτούς που θεωρούν την καταστροφή του έργου προβλεπόμενη και αυτούς που την θεωρούν ντροπιαστική και «αίσχος») προσβάλλουν τους δράστες (με ομοφοβική και τουρκοφοβική γλώσσα) και τους θεωρούν «ανθέλληνες», σταλινιστές ή ξένους/Τούρκους. Απαιτείται, επίσης, η σκληρή τιμωρία ή και εξορία τους. Μερικοί, επίσης, θεωρούν τον εθνικισμό ως θετική αντίδραση στον «εθνομηδενισμό», την «ελληνοφοβία» και την συστημική έλλειψη παιδείας/μέριμνας της νέας γενιάς.
 • Αντιδράσεις για την ανάρτηση του προφίλ "Mea Culpa", 15/3/2021, 13:22

  Στα σχόλια της ανάρτησης κατηγορούνται οι Αριστεροί ως υπεύθυνοι της καταστροφής του έργου του Εύρυτου και ζητούν τη σκληρή τιμωρία των υπευθύνων.
 • Αντιδράσεις στην ανάρτηση του προφίλ "Το Κουλούρι", 19/03/2021, 20:50

  Η ανάρτηση (αναπαραγωγή ψεύτικης επικεφαλίδας σατιρικής είδησης, που συνδέει το μη δημοσιευθέν εξώφυλλο του ένθετου ΒΗΜΑgazino με το επίκαιρο σκάνδαλο του πλοίου "Noor 1", μιας και τα δύο υπάγονται στην ιδιοκτησία του Ομίλου Μαρινάκη) δέχεται σύμφωνες αντιδράσεις. Οι σχολιαστές (πέρα από την αναμετάδοση του άρθρου σε φίλους και δυσαρέσκεια με το διαβόητο εξώφυλλο) συμφωνούν με το πνεύμα της επικεφαλίδας, κοροϊδεύοντας τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη και κάνοντας υπαινιγμούς για τις κατηγορίες για παράνομες δραστηριότητες που του έχουν απευθυνθεί. Αρκετοί, επίσης, αστειεύονται θεωρώντας ότι οι υπεύθυνοι της σατιρικής σελίδας ευθύνονται για το εξώφυλλο ή/και δυσκολεύονται να συναγωνιστούν σε υπερβολή το έντυπο. Η ανάρτηση παρέμεινε κρυμμένη για καιρό μετά την ανάρτησή της, για άγνωστους λόγους.
 • Αντιδράσεις στην ανάρτηση του προφίλ "Το Κουτί της Πανδώρας - HotDoc", 18/03/2021, 17:22

  Τα σχόλια της ανάρτησης (αναδημοσίευση άρθρου με χιουμοριστικό τόνο για το επετειακό εξώφυλλο του ΒΗΜΑgazino και παραθέσεις αντιδράσεων από το Twitter) συμφωνούν και επεκτείνουν το άρθρο. Οι σχολιαστές αντιδρούν ποικιλοτρόπως στο εξώφυλλο: αστειεύονται με την ψυχική υγεία των υπεύθυνων και την κιτς αισθητική/λογική Χούντας, επιθεώρησης και καρναβαλιού, την έλλειψη ομοιότητας με τα πραγματικά πρόσωπα∙ αδυνατούν να πιστέψουν πως είναι πραγματικό/μη ειρωνικό και ζητούν ειλικρινείς διευκρινίσεις (που δίνονται)∙ το θεωρούν ντροπιαστικό, ασεβές και προσβολή Ιστορίας/εθνικών συμβόλων/πολεμιστών/«ιερών και όσιων».
 • Αντιδράσεις στην ανάρτηση του προφίλ "Documento", 18/03/2021, 20:40

  Η ανάρτηση (αναδημοσίευση άρθρου για την τοποθέτηση Πολάκη, ο οποίος θεωρεί το εξώφυλλο του ένθετου ευτελιστικό για τον απελευθερωτικό αγώνα και τον κλάδο της δημοσιογραφίας) έλαβε θετικά αλλά και άσχετα σχόλια.
 • Αντιδράσεις στην ανάρτηση του προφίλ "Η Εφημερίδα των Συντακτών", 18/03/2021, 18:31

  Η ανάρτηση (που αναδημοσιεύει άρθρο-σαρκαστική παρουσίαση του επετειακού εξωφύλλου του ένθετου και της διαδικτυακής αντίδρασης σε αυτό, αφήνοντας αιχμές για τις εκδηλώσεις και την ηγεσία της εφημερίδας) λαμβάνει εξολοκλήρου σύμφωνα σχόλια.
 • Αντιδράσεις για την ανάρτηση του προφίλ "HuffPost Greece", 4/3/2021, 12:28

  Η ανάρτηση (αναπαραγωγή άρθρου άποψης για το πώς η πολωμένη συζήτηση γύρω από τον –θεωρούμενο ως ακροδεξιό– Εύρυτο και το –θεωρούμενο ως κακόγουστο– έργο του, μαζί με την προώθηση ανιστορικών απόψεων –ειδικά από τον δήμαρχο Γ. Κωνσταντάτο–, αποτελεί ένδειξη ευρύτερης κοινωνικής σύγχυσης) δέχεται σε μεγάλο βαθμό αρνητικά σχόλια, αρκετά εκ των οποίων είναι άσχετα με το περιεχόμενό του. Πέρα από την γενική αποδοκιμασία του άρθρου και την προσβολή του αρθρογράφου (που θεωρείται από προπαγανδιστής και Τούρκος πράκτορας έως ψυχικά ασθενής), οι σχολιαστές υπερασπίζονται τον καλλιτέχνη (με μερικούς να τον συγχαίρουν ξεχωριστά), εμμένουν στην διάκριση πατριωτισμού/φασισμού (με έντονη διαφωνία σχετικά με τις κατηγορίες εις βάρος του, που οι υπερασπιστές του θεωρούν σκευωρία από «ακραίους») και τοποθετούνται πατριωτικά και υπέρ των αγωνιστών της Επανάστασης.
 • Αντιδράσεις για την ανάρτηση του προφίλ "The Press Project", 21/3/2021, 12:18

  Η ανάρτηση (αναδημοσίευση άρθρου για περιστατικό βίας που ακολούθησε την καταστροφή του έργου του Εύρυτου στο δήμο Αργυρούπολης-Ελληνικού –έργου που επικρίνεται από τον ιστότοπο–, όπου δύο μέλη τοπικής ακροδεξιάς οργάνωσης υποδυόμενοι τους αστυνομικούς και φρουρώντας το γκράφιτι βιαιοπράγησαν εις βάρος δύο ανηλίκων) δέχεται γενικά θετικά σχόλια. Οι περισσότεροι χρήστες σχολιάζουν αρνητικά ή ειρωνικά την σχέση ακροδεξιάς και άλλων ελληνικών θεσμών (αστυνομία, εκκλησία, δεξιά κυβέρνηση), με έναν να συνδέει το περιστατικό με τους (θεωρούμενους ως κιτς) επίσημους εορτασμούς της επετείου. Άλλοι χαρακτηρίζουν τους ακροδεξιούς απογόνους προδοτών, αμαθείς και άσχετους με τους ιστορικούς εορτασμούς. Μερικοί αστειεύονται με την θεωρούμενη έλλειψη ταλέντου του καλλιτέχνη, ενώ μερικοί επισημαίνουν τους δεσμούς του με ακροδεξιές/φασιστικές ιδεολογίες. Άλλοι ασχολούνται με την κυρίως υπόθεση: χαίρονται με την σύλληψη των δραστών, αλλά και ψέγουν τον δήμαρχο για την προβολή και προστασία ακραίων στοιχείων. Λίγα είναι τα σχόλια που κατηγορούν τους «αριστεροπροοδευτικο[ύς]», θεωρούν ύποπτη την παρουσίαση του άρθρου και λυπούνται για τo (θεωρούμενο ως) όμορφo έργo που δημιούργησε τόσες αρνητικές αντιδράσεις∙ χρήστες απαντούν στο τελευταίο με ειρωνικά φωτομοντάζ. Γενικώς, υπάρχουν ενδείξεις και δηλώσεις προσεκτικού ελέγχου των σχολίων και εύκολων «μπλοκ».
 • Αντιδράσεις για την ανάρτηση του προφίλ "Luben TV", 19/3/2021, 12:58

  Η ανάρτηση (αναδημοσίευση ρεπορτάζ σχετικά με τα επακόλουθα του βανδαλισμού του έργου του Εύρυτου και την βίαιη εμπλοκή μελών τοπικής ακροδεξιάς ομάδας) δέχεται γενικά θετικά σχόλια. Πέρα από μεμονωμένα σχόλια θαυμασμού για τα ανήλικα θύματα και ευχαριστίες για την ενημέρωση, οι περισσότεροι χρήστες τάσσονται υπέρ των θυμάτων, με τους περισσότερους να αστειεύονται με το όνομα της ακροδεξιάς ομάδας, τη διαπλοκή μεταξύ παρόμοιων ομάδων και αστυνομίας και την θεωρούμενη υποκρισία/έλλειψη ευφυίας των ακροδεξιών∙ λιγότεροι εκφράζουν αποτροπιασμό και απογοήτευση με το περιστατικό. Μεμονωμένες υπερασπίσεις του Εύρυτου ή της βίας σε βάρος βάνδαλων/«Ανθελλήνων» γίνεται δεκτή με ειρωνικά σχόλια και παρόμοια αστεία (μαζί με γελιοποίηση της εμφάνισης των ακροδεξιών και της ιδεολογίας των «ίσων αποστάσεων»), αλλά και μερικές επιμέρους ομοφοβικές/σεξιστικές προσβολές. Τέλος, μια ερώτηση για την διαφθορά της τοπικής αυτοδιοίκησης δέχεται αρνητικές αντιδράσεις (θεωρείται πως ο αρχικός σχολιαστής δεν είναι σύμφωνος με την ανάπτυξη της περιοχής) αλλά και νέα ειρωνικά αστεία.
 • Αντιδράσεις για την ανάρτηση του προφίλ "TV Χωρίς Σύνορα", 19/3/2021, 15:57

  Η δημοσίευση (ρεπορτάζ για περιστατικά βίας μετά την αποκατάσταση του έργου του Εύρυτου στο δήμο Αργυρούπολης-Ελληνικού, κατά το οποίο πολίτες που παρίσταναν τους αστυνομικούς, χειροδίκησαν εις βάρος θεωρούμενων ύποπτων βάνδαλων και συνελήφθησαν) δέχεται μεικτά σχόλια που επανεξετάζουν την υπόθεση και δεν ασχολούνται με τις παρούσες εξελίξεις.
 • Αντιδράσεις για το άρθρο "Ελληνικό - Αργυρούπολη: Σήμερα ο καθαρισμός των γκράφιτι με τους Ήρωες της Επανάστασης"

  Το άρθρο (ρεπορτάζ για την αποκατάσταση του έργου του Εύρυτου στο δήμο Αργυρούπολης-Ελληνικού που υπέστη «βεβήλωση», με εκτενείς αναφορές στις δηλώσεις του δημάρχου, κ. Γ. Κωνσταντάτου, για την καταστροφή και τον καθαρισμό του στα κοινωνικά μέσα –στα οποία καταδικάζει τους δράστες– και θεώρηση της στάσης των πολιτών ως σύμφωνης) δέχεται θετικά προς μεικτά σχόλια.
 • Αντιδράσεις για την ανάρτηση του προφίλ "TV Χωρίς Σύνορα", 4/3/2021, 13:01

  Η ανάρτηση (αναδημοσίευση άρθρου για τις αντιδράσεις στην πρόσκληση του καλλιτέχνη Εύρυτου από το δήμο Σερρών λόγω της θεωρούμενης ναζιστικής και επιθετικής του εργογραφίας) δέχεται κυρίως θετικά σχόλια. Αρκετοί χρήστες υπερασπίζονται τις ενστάσεις της αντιπολίτευσης, θεωρώντας το έργο του Εύρυτου απαράδεκτο, την απόκρυψη της ταυτότητας του καλλιτέχνη ύποπτη και την στάση των αρχών ανησυχητική. Αντίθετες απόψεις αντικρούονται προκαλώντας συγκρούσεις: κυρίως θέματα είναι το νεαρό της ηλικίας του καλλιτέχνη (και το εάν αυτό δικαιολογεί ή μη τις ναζιστικές του απόψεις) και το κατά πόσο οι αντιδράσεις οφείλονται στο μίσος της Αριστεράς για τον πατριωτισμό και την ελληνικότητα (οι χρήστες είναι κάθετα αντίθετοι). Μια τρίτη ομάδα ειρωνεύεται ή θεωρεί πως η απόφαση είναι δόλωμα για την προσέλκυση αντιδραστικών στις Σέρρες.
 • Αντιδράσεις για την ανάρτηση του προφίλ "NOTIA.GR", 24/3/2021, 08:51

  Η ανάρτηση (αναδημοσίευση άρθρου για την καταστροφή του έργου του Εύρυτου στο δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης μετά την πρώτη αποκατάστασή του, που παραθέτει τις κατηγορίες του δημάρχου Γ. Κωνσταντάτου προς «ομάδα μηχανών» από τη Γλυφάδα που κατέστρεψε το έργο και την αντιπολίτευση που δεν υποστήριξε ψήφισμα για την καταδίκη τους, όπως και ευχές του για νέες συλλήψεις) λαμβάνει μεικτά αλλά κυρίως άσχετα σχόλια.
 • Αντιδράσεις για την ανάρτηση του προφίλ "NOTIA.GR", 10/3/2021, 23:09

  Η ανάρτηση (αναδημοσίευση ρεπορτάζ για την καταγγελία του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας για το γκράφιτι του Εύρυτου στον δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, με το έργο να θεωρείται παράνομο –ως ανάθεση και ως εκτέλεση–, ο δημιουργός του ακροδεξιός, οι χειρισμοί της τοπικής δημοτικής αρχής εμπρηστικοί και η συνθήκη προκλητική δεδομένων των δυσκολιών του κλάδου μετά τον Covid) δέχεται μεικτά σχόλια.
 • Αντιδράσεις για την ανάρτηση του προφίλ "NOTIA.GR", 17/3/2021, 13:57

  Η ανάρτηση (αναδημοσίευση άρθρου που μεταφέρει το παρασκήνιο της αμφιλεγόμενης πρόσκλησης του Εύρυτου στο δήμο Σερρών –καθώς και τις αντιδράσεις της τοπικής αντιπολίτευσης–, την αλλαγή στάσης της δημοτικής αρχής και την ακύρωση των προγραμματισμένων παρεμβάσεων του καλλιτέχνη –λόγω της «φοβικής συμπεριφοράς» του και της μη αποκάλυψης προσωπικών στοιχείων) δέχεται κυρίως αρνητικά σχόλια.
 • Αντιδράσεις για την ανάρτηση του προφίλ "serresLife.gr", 18/3/2021, 10:28

  Η ανάρτηση, αναδημοσίευση άρθρου όπου μεταφέρεται η ακύρωση της συνεργασίας του δήμου Σερρών με τον Εύρυτο, δέχεται μεικτά σχόλια.
 • Αντιδράσεις για την ανάρτηση του προφίλ "serresLife.gr", 02/03/2021, 10:39

  Η ανάρτηση (αναδημοσίευση άρθρου για την αμφισβήτηση της συνεργασίας του Δήμου Σερρών με τον Εύρυτο λόγω των θεωρούμενων ακραίων του απόψεων, παρότι το Δημοτικό Συμβούλιο τον υπερασπίζεται) συγκεντρώνει κυρίως αρνητικά σχόλια.
 • Αντιδράσεις για την ανάρτηση του προφίλ "LIFO", 11/03/2021, 08:02

  Τα σχόλια στην ανάρτηση (ρεπορτάζ της δυσαρέσκειας και μετέπειτα ανακοίνωσης του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος για την παράνομη και ιδεολογικά διχαστική ανάθεση έργου στον Εύρυτο από τον δήμο Αργυρούπολης-Ελληνικού) σε μεγάλο βαθμό διαφωνούν με το αναδημοσιευόμενο άρθρο. Από τη μία, σχολιαστές ειρωνεύονται το έργο ως κακόγουστο και προκλητικό, ενώ ενοχλούνται και από την (θεωρούμενη ως) διεφθαρμένη τοπική αυτοδιοίκηση που το παρήγαγε. Από την άλλη, οι περισσότεροι σχολιαστές θεωρούν πως οι αντιδράσεις στο περιστατικό είναι υπερβολικές (και ενδεικτικές μιας χώρας σε μετα-εμφυλιακό διχασμό που πρέπει να ξεπεραστεί).
 • Αντιδράσεις στην ανάρτηση του προφίλ "Marie Claire Greece", 19/03/2021, 12:22

  Η ανάρτηση (αναδημοσίευση άρθρου που περιγράφει τα –εμπνευσμένα από παραδοσιακές ενδυμασίες– σύνολα της Γ. Αγγελοπούλου στις επίσημες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου, επαινεί τα ρούχα και το μοντέλο, συγκρίνοντάς τα με αντίστοιχες κινήσεις τιμής στην παράδοση άλλων ομάδων, και τα θεωρεί εξαίρετη διπλωματική κίνηση και αφορμή για ευρύτερη αποδοχή και βιώσιμη ανάπτυξη του ελληνικού πολιτισμού και επένδυση σε αυτόν, από Έλληνες και όχι μόνο) δέχεται κυρίως αρνητικά σχόλια.